blank
Het gebruik van bamboe is goed voor mens en milieu
Menstruatie-ondergoed-bamboe-ongesteld-textiel-duurzaam

Het gebruik van bamboe is goed voor mens en milieu

Vergeet katoenen slips en synthetisch materiaal, bamboe is hard op weg om de ‘wonderplant’ van onze planeet te worden. Al sinds 2001 bestaat Bamboe als textielvezel en wordt dit langzaamaan steeds vaker gebruikt in (menstruatie) ondergoed. Bamboe heeft ontzettend veel nuttige eigenschappen en daarnaast is het ook nog vriendelijk voor het milieu. Wat wil je nog meer?

Milieuvriendelijk

Bamboe heeft antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is het gebruik van pesticiden of kunstmest niet nodig en raakt het grondwater dus ook niet vervuild. Bovendien hebben de boeren en werkers zo een veilige werkomgeving. Omdat bamboe van nature meer koolstofdioxide opneemt en ook nog eens meer zuurstof produceert, is het een uitstekende luchtzuiveraar. De plant is zo efficiënt dat het tot wel 35% meer zuurstof produceert dan een gemiddelde boom van dezelfde omvang. Daarmee helpt de bamboeplant ons dus letterlijk om makkelijker te ademen. Daarnaast heb je tien keer zo weinig land nodig om eenzelfde hoeveelheid bamboetextiel te produceren als katoen. Dit is een groot voordeel voor landen waarin voedseltekorten dreigen en land schaars is.

Multifunctionele plant

Bamboe is naast een milieuvriendelijke plant ook een snelgroeiende plant, die het op bijna alle grondsoorten goed doet. Na het kappen groeit de plant vanzelf weer aan. Hierdoor kan het geteeld worden in gebieden die anders minder geschikt zijn voor landbouw. Bovendien ontstaat er op die manier geen ontbossing na het kappen. Veel bamboesoorten groeien ongeveer een meter per dag. Binnen twee jaar is dan de volle lengte weer bereikt. Verder blijft er na het oogsten van de bamboe eigenlijk geen afval over. De scheuten dienen als voedsel, de stammen om ondergoed van te maken, de bladeren als veevoer en de zijtakken worden gebruikt om bijvoorbeeld gereedschap van te maken. De plant is dus echt multifunctioneel.

Comfortabel

Als je bamboe in de bouw zou gebruiken, is het net zo sterk als staal. Maar als je het op een duurzame manier bewerkt tot bamboevezels is het twee keer zo zacht als katoen. Daardoor heeft bamboe als eigenschap dat het lekker comfortabel is. Zacht ondergoed draagt nu eenmaal een stuk prettiger dan een harde stugge stof. Ook na vaak wassen blijft de stof vormvast, kreukvrij en is het antistatisch. Al het menstruatie ondergoed van Lotties Period Underwear is mede daarom ook deels gemaakt van bamboetextiel. De buitenste laag van je Lotties bestaat uit wel 90% bamboetextiel. Daarnaast is bamboe ook perfect wanneer je last hebt van een gevoelige huid of met allergieën te maken hebt. Bamboe is namelijk hypoallergeen en heeft een antibacteriële werking. Dat zorgt ervoor dat bacteriën worden vernietigd. Een goede reden dus waarom bamboe erg geschikt is voor een gevoelige huid maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een eczeem.

Ademend

Naast dat bamboe dus geschikt is voor een gevoelige huid, neemt bamboe veel vocht op. Omdat de bamboevezel een holle structuur heeft absorbeert het aanzienlijk veel vocht. Daarnaast heeft bamboe ook nog microgaatjes waardoor vocht beter verdampt.Verder beschikt bamboetextiel over thermo en UV-bescherming. Dit houdt in dat bamboe verkoelend werkt in de zomer, 98% van de schadelijke UV-straling filtert en in de winter warmer is dan katoen door de open structuur van de vezels. Zo is menstruatie ondergoed van bamboe het hele jaar een feestje om te dragen!

Bronnen: Hetkanwel,Bamboobasics, PsdoorSanne

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.