3 Instagram-volgtips, vrouwen die praten over hun menstruatie
/
/
3 Instagram-volgtips, vrouwen die praten over hun menstruatie
blank

3 Instagram-volgtips, vrouwen die praten over hun menstruatie

Praten over menstruatie kan bij ons niet vaak genoeg en daar denken gelukkig steeds meer vrouwen hetzelfde over. Instagram is dé plek om je uit te spreken over belangrijke onderwerpen en zo doen vrouwen dat dus ook over de menstruatie. Hier 3 toffe Instagram-accounts die je moet volgen!

Cycle Seeds

Dit Instagram-account wordt gerund bij Iris Josephina. Zij is een hormonale gezondheidscoach met een achtergrond in holistische gezondheid van vrouwen, traditionele verloskunde, medische antropologie en vrouwenstudies. Doordat ze zelf menstruatiecyclusproblemen, het post-anticonceptiesyndroom en een miskraam heeft gehad merkte ze dat er bij de genezing van al deze ervaringen geen holistische ondersteuning beschikbaar was die naar lichaam, geest en ziel keek. Daarom heeft ze Cycle Seeds opgericht.

Ook bespreekt ze hoe de patriarchale samenleving ons verteld om ons aan te passen aan structuren om te voldoen aan verwachtingen die bijna onmogelijk zijn. Dit kan leiden tot stress en het gevoel dat je nooit genoeg bent. Haar missie is om je te laten zien dat het mogelijk is om je weer aan te sluiten bij je innerlijke ritmes en naar je eigen lichaam te luisten.

blank

Menstruatiemeisjes

Honorata en lieke zijn de menstruatiemeisjes en willen alles wat met de menstruatie te maken heeft bespreekbaar maken, want ze zijn klaar met period-shaming. Naast menstruatie hebben ze het ook over PMDD, wat vijf procent van de vrouwen heeft. Dit doen ze op hun Instagram account en met hun podcast. In de podcast gaan ze in gesprek met elkaar en met gasten, niet als medisch expert, maar gewoon als menstruatiemeisje. Ze bespreken de kleine zaken en de grote problemen van menstruatiecup tot menstruatie armoede. En geloof ons, ze zijn zeker een kijkje waard!

blank

Myperiodsubscription

Van dit account is Olive de oprichter en het is zeker leuk om te volgen. Ze begon de pagina om een ​​gemeenschap te vormen waar we openlijk over menstruatie konden praten. Ze heeft een pagina gemaakt die ze wilde zien ​​toen ze zelf opgroeide als tiener. Het account post grappige en interessante content. Twitter berichten, memes, tiktoks en advies. Het advies kun je vinden bij de ‘verhaalhoogtepunten’.

Naast het Instagram-account is ze ook oprichter van mypsboxx (afkorting van My Period Subscription Box). Ze merkte dat ze veel jonge meisjes advies gaf die weinig kennis over de menstruatie hadden. Toen kwam ze met het idee dat er een gids moet zijn, die je alles vertelde wat je moest weten over menstruatie en die kwam in een doos met goodies en zelfzorgartikelen! Een deel van de opbrengst gaat naar het beëindigen van de armoede om mensen te helpen, yay!

blank

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.