blank
De voordelen van zout tijdens je menstruatie
Zeezout_Menstruatie

De voordelen van zout tijdens je menstruatie

Er wordt regelmatig verteld dat te veel zout eten niet goed voor je gezondheid is. Echter is er ook een soort zout die daarentegen wel veel gezondheidsvoordelen met zich mee draagt. Keltisch zeezout. Dit onbewerkte en ongeraffineerde zout wordt daadwerkelijk opgenomen in je lichaam, in tegenstelling tot het zout uit de supermarkt. Het bevat meer dan 80 mineralen die stuk voor stuk een cruciale rol spelen in je lichaamsprocessen, zo ook je menstruatie.

1. Het bevat belangrijke mineralen

De menstruatie vraagt een hoop van het lichaam; sommigen vergelijken het zelfs met topsport. En niet onterecht, want zeker wanneer de hormoonbalans niet optimaal is, kan je het zwaar te verduren krijgen. Geen wonder dus dat menstruatieklachten vaak voorkomen. Het drinken van Keltisch zeezout vult al eeuwen alle verloren mineralen in het lichaam aan. Het bevat onder andere de belangrijke mineralen magnesium, calcium en zink. Door de inname van deze mineralen kan je klachten rondom de menstruatie verminderen en zelfs voorkomen.

2. Dag verlaagde bloeddruk

Veel mensen hebben tijdens hun menstruatieperiode last van een lagere bloeddruk. Dit komt door een daling van het bloedvolume. Klinkt op zich heel logisch omdat je natuurlijk bloed verliest. Door deze daling zal er minder zuurstof geleverd worden aan de belangrijkste organen zoals de hersenen en het hart. Dit veroorzaakt duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Keltisch zeezout reguleert de bloeddruk. Hier zit namelijk Kalium en zink in. Beide mineralen helpen mee bij het reguleren van de bloeddruk in het lichaam. Het houdt het als het ware onder controle. Wat wel belangrijk is om te onthouden dat je maar een klein beetje Keltisch zeezout nodig hebt voor het beste resultaat.

3. Geen menstruatiepijn voor jou

Magnesium is onmisbaar tijdens je menstruatie. Lucky for you bevat Keltisch zeezout enorm veel magnesium. Uit een experimenteel onderzoek is gebleken dat magnesium voor een vermindering van spanning, gevoeligheid van de borsten, hoofdpijn en menstruatiepijn kan zorgen. Dit komt doordat magnesium onder andere de spieren ontspant. Het helpt daarbij calcium te absorberen en dat heeft onder andere invloed op die verschrikkelijke menstruatie krampen.

4. Ondersteunend zeezout

In de laatste week voordat je menstruatie begint, schommelen de oestrogeen- en progesteronniveaus. Hierdoor hoopt er zich vocht op in je lichaam. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je ringen minder makkelijk afgaan of je enkels opgezwollen zijn. Waar ‘normaal’ zout juist extra vocht zou vasthouden, ondersteunt Keltisch zeezout de vochtbalans in je lichaam. Door een beetje Keltisch zeezout aan je water toe te voegen kan het vocht beter absorberen in je cellen en kan je lichaam er daadwerkelijk iets mee doen.

Hoe maak je van kraanwater gemakkelijk mineraalwater?

  • Vul een glazen (jam)pot of glazen fles voor 1/3e met Keltisch zout en 2/3e met water.
  • Dit mengsel goed schudden, als er een dun zoutlaagje op de bodem verschijnt wil dit zeggen dat het water is verzadigd van de zout.
  • De zoutoplossing kun je gebruiken door dagelijks 1 à 2 theelepels van de zoutoplossing aan een glas water toe te voegen.
  • Donker bewaren. Niet in de koelkast.
  • Let op: je water moet héél licht ziltig smaken. Niet zout!

Keltisch zeezout, Menstruatie

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.