blank
LottiesxYU

Hoe ga je om met je allerlaatste menstruatie?

De meeste mensen krijgen de laatste menstruatie tussen hun veertigste en zestigste jaar; de gemiddelde leeftijd is 51 jaar. De laatste menstruatie noemen we ook wel de menopauze. Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin je hormonen naar nieuw evenwicht zoeken. Deze periode wordt de overgang genoemd. De duur van de overgang is voor iedere persoon verschillend.

De menopauze

Zodra de menstruatie onregelmatig wordt, herkennen de meeste mensen de overgang wel. Die periode kan namelijk gepaard gaan met veel bloedverlies, krampen, langer menstrueren of korter. Het is een natuurlijk proces en dat proces stoppen is eigenlijk onmogelijk. Voordat je menstruatie onregelmatig wordt, zijn er vaak al andere signalen dat de overgang van zich laat horen. Denk hierbij aan een korter lontje, vergeetachtigheid, gewrichtspijn, slecht slapen en stemmingswisselingen. We kunnen wel zeggen dat het een periode is van allerlei vage verschijnselen, die je ook gemakkelijk aan andere zaken kunt linken dan aan de overgang. Maar wel waar zo’n 75% procent van de baarmoeder eigenaren last van heeft. 

De invloed op je menstruatie

Dat de overgang veel invloed heeft op de menstruatie is ondertussen wel duidelijk. Maar hoe gaat de overgang in zijn werking. De overgang ontstaat doordat de voorraad eicellen in je eierstokken opraakt. Als er geen eicel meer vrijkomt, daalt ook de hoeveelheid van het geslachtshormoon oestradiol. De opbouw van je baarmoederslijmvlies raakt hierdoor ontregeld en naar mate de overgang nadert, wordt je hormoonproductie onregelmatiger. Doordat je hormonen ontregeld zijn wordt je menstruatie dus ook onregelmatiger. Hierdoor wordt er vaak veel slijmvlies opgebouwd, met als gevolg een hevige menstruatie. 

Sterker dan je overgang

Iets tegen die vervelende klachten doen is geen overbodige luxe. Meestal duurt het wel 2-3 jaar voordat heel je cyclus tot rust is gekomen, en zo lang wil je niet met je klachten rondlopen. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om ondersteuning aan de overgang te bieden. Bij YUforyou hebben ze namelijk middelen die niet alleen het probleem aanpakken maar ook de oorzaak. Wel zo fijn. De supplementen van YU zijn ontwikkeld op basis van kruiden. De speciale supplementen zijn kruidentincturen, gemaakt om jouw balans weer te vinden. De producten ondersteunen onder andere bij opvliegers, nachtzweten en een slechte nachtrust. Alle producten zijn er voor bedoeld om jou een steuntje in de rug te geven als je dat nodig hebt. En dat op een 100% natuurlijke manier in combinatie met een positieve mindset.  

Klikt op de groene button om 15% korting te krijgen op je hele bestelling bij YUforyou!

Lotties for the rescue 

Gelukkig hebben wij broekjes die jouw overgang een stukje makkelijker maken. Die onregelmatige menstruatie kan door iedereen anders ervaren worden. Maar wat we hier vooral mee bedoelen zijn veranderingen in de menstruatiecyclus die gedurende een lange periode aanhouden. Denk hierbij aan doorbraakbloedingen of last van bruine afscheiding. Hoe fijn als je dan een broekje van Lotties draagt, zo ben je altijd voorbereid op verassingen. Het broekje zit als een ‘normale’ onderbroek en is speciaal gemaakt voor de opname van menstruatiebloed, afscheiding of andere vloeistoffen. Wij raden je aan om voor een Super high-waist broekje te gaan. Dit model neemt tot wel 40ml vloeistof op en zit extra comfortabel.

*Dit artikel is in samenwerking met YUforyou. Mocht de link niet werken kan je ook de kortingscode  LOTTIES&YU15 gebruiken voor 15% korting.

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.