Lotties Period Underwear voor iedereen met elke maat
Lotties-Period-Underwear-Menstruatie-Ondergoed-Inclusiviteit-Diversiteit-Maten-Iedereen

Lotties Period Underwear voor iedereen met elke maat

Lotties Period Underwear staat voor duurzaamheid en comfort. Maar wist je dat Lotties ook staat voor inclusiviteit en diversiteit? Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat Lotties voor iedereen met een baarmoeder is. Lotties Period Underwear is daarom verkrijgbaar in maat XXS tot en met maat XXL. Want waarom alleen standaard maten hebben als ieder lichaam anders is? Uiteindelijk is het belangrijkste dat je je goed voelt in je eigen lichaam!

Niet alleen voor vrouwen

Menstrueren gaat voorbij aan gender. Er zijn transgender mannen die ongesteld worden. En er zijn mensen die zich niet identificeren als expliciet man of vrouw, maar wel geboren zijn met een baarmoeder die hen laat menstrueren. Voor veel groepen transgenders en non-binaire personen kan het soms extra vervelend zijn om elke maand te menstrueren, omdat bij veel van hen genderdysforie oproept. 

Genderdysforie is een diep gevoel van onbehagen over het geslacht waarmee je geboren bent. Je geslacht en je genderidentiteit komen niet overeen. Je bent bijvoorbeeld geboren met het vrouwelijke geslacht, maar je voelt je man. De sterkte van dit gevoel kan natuurlijk wel verschillen per persoon. Lotties Period Underwear kan dan voor minder ongemak en meer comfort zorgen.

Uiteindelijk is het belangrijk dat mensen, los van hun gender, kunnen kopen en gebruiken wat zij willen zonder dat er een man of vrouw label aan wordt geplakt. Menstruatie ondergoed is niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen bedoeld. Want niet iedereen die menstrueert is een vrouw.

Stijl heeft geen maat

Ken je dat vervelende gevoel dat je iets wil kopen maar je maat blijkt uitverkocht? Er zijn mensen die dit gevoel altijd met zich meedragen omdat hun maat er überhaupt niet tussen zit. Want wat als je maat XXS of XXL hebt? Dan bieden veel winkels en webshops je maat niet eens aan. De maten XS tot en met XL worden vaak de standaard maten genoemd. Terwijl meer uiteenlopende maten net zo standaard kunnen zijn. Iedereen heeft een ander lichaam, dus een andere maat. Bij Lotties vinden wij het belangrijk dat er een diversiteit aan maten is. Het is van belang om te kunnen kopen wat je wil zonder dat het afhankelijk is van het aanbod aan maten. Edith Dohmen spreekt op haar platform over het accepteren en omarmen van je maat en lichaam. ‘Style has no size’.En daar is Lotties Period het volledig mee eens.

Voor jong en oud

Of je nou 10 jaar of 50 jaar bent, Lotties is er voor elke leeftijd. Als je voor het eerst ongesteld bent geworden is menstruatie ondergoed een fijn product om te gebruiken, omdat je niks in hoeft te brengen en ‘gewoon’ ondergoed kan dragen. Lotties Period Underwear beschikt over maat XXS en is daarom te gebruiken vanaf ongeveer 10 jaar. Als je net ongesteld bent geworden snappen wij dat je dit misschien nog niet van de daken wilt schreeuwen. Doordat Lotties vanaf de buitenkant op een normale slip lijkt, hoeft niemand tijdens het omkleden te weten dat je ongesteld bent.

Daarnaast hoef je door de verschillende absorberende laagjes in het ondergoed je Lotties niet alleen te gebruiken voor tijdens je menstruatie. De diverse laagjes absorberen vloeistoffen als afscheiding en urineverlies namelijk ook moeiteloos. 

Lotties vangt alles op

Ons menstruatie ondergoed is er ook voor tijdens jouw zwangerschap en na je bevalling. Hoewel je misschien denkt dat veel vrouwen na de bevalling last krijgen van incontinentie kan dit ook voorkomen tijdens de zwangerschap, zeker in de laatste paar maanden. Door het dragen van menstruatie ondergoed zorg jij ervoor dat er geen ongelukjes plaatsvinden. Ook na je bevalling is het wel zo prettig om een zijdezachte slip aan te hebben. Je lichaam heeft heel wat te verduren gehad tijdens een zwangerschap en na de bevalling, daarom heeft het rust nodig om weer te herstellen. Lotties draagt daaraan bij en zorgt ervoor dat je comfortabel en beschermt bent. 

Bronnen: OneWorld,Lentis,StyleHasNoSize,Mamasjungle,Hulpmiddelonline

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.