blank
blank

4 Tips om je minder te schamen voor je menstruatie

Je tampon zo onopvallend mee dragen naar de wc of een smoes bedenken om onder die afspraak af te komen terwijl je met heftige buikkrampen in je bed ligt. We schamen ons voor onze menstruatie, maar dat is nergens voor nodig! Daarom delen wij 4 tips om hier verandering in te brengen!

1. Praat erover

Praten is ‘the key’ met eigenlijk alles, dus zeker ook met dit onderwerp! Ben je gister bijvoorbeeld doorgelekt in je nieuwe broek? Bespreek het met vriendinnen of collega’s, zij hebben vast ook zoiets meegemaakt! Mocht je het apart vinden om opeens over je menstruatie te praten kan je ook eerst een gesprek beginnen over waarom we ons eigenlijk schamen. Vaak zorgt het bespreekbaar maken van een onderwerp al voor een luchtige sfeer. 

2. Trek het algemeen

Hoewel praten de oplossing is, kan het wat persoonlijk aanvoelen. Vind je het te vroeg om meteen je persoonlijke verhalen te delen dan kan je het wat algemener aanpakken. Hiervan is het voordeel dat mensen vaak sneller mee gaan in het gesprek. Begin bijvoorbeeld je verhaal met; “Ik heb weleens gelezen dat…”. Je richt je niet meteen op iemand in het bijzonder en het wordt er ook niet ongemakkelijk van. Je doet gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is, wat het natuurlijk ook is!

3. Open zijn

Probeer zo weinig mogelijk je menstruatie te verbergen. Je kan beginnen met je wc thuis, waar liggen de menstruatie producten? Bij de meeste mensen liggen ze mooi netjes in een gesloten bakje, maar waarom? Zitten we niet vaak genoeg heel erg onhandig dat bakje open te maken terwijl we rustig op de wc proberen te blijven zitten? Al dat ongemak is nergens voor nodig, verander het gesloten bakje in een open bakje. Wil je het helemaal tof aanpakken, koop een glazen/doorzichtig bakje en maak een statement!

4. Kleine stapjes

Je hoeft niet opeens op je werk al gooiend een tampon naar aan je collega te overhandigen, dat is misschien iets te veel van het goede. Het kan best spannend zijn om opeens opener te zijn over je menstruatie dus daarom is het prima om het langzaam op te bouwen. Probeer de menstruatie langzaam aan minder een ‘fluister onderwerp’ te maken. Vroeg je bijvoorbeeld weleens aan een vriendin of ze wilde controleren of je was doorgelekt? Dit kan je nu hard op vragen, want wat maakt het uit dat iemand het hoort?

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.