blank

5 Tips tegen menstruatiepijn

De menstruatieperiode ervaart iedereen anders, maar een feestje is het meestal niet. Zo zal je de klachten zoals; moeheid, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, buikkrampen, hoofdpijn en misselijkheid vast herkennen. Gelukkig hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om je menstruatiepijn te verminderen. 

1. Warmte

Grootmoeder raadde het vroeger al aan; een warme kruik! En nu denk je misschien dat het wel een fabeltje zal zijn, maar niets is minder waar! Het werkt echt, verklaart onderzoeker Brian King van het University College in Londen. 

Het verdovende effect van warmte kan wel een uur aanhouden dus vul een kruik en leg die op je buik of onderrug en neem een fijne houding aan. Mocht je liever in bad zitten, dan is dit ook een prima optie! Net zoals de kruik kalmeert het warme water je menstruatiepijn en het is een goede manier om je spieren te ontspannen.

2. Eet regelmatig

Je moet natuurlijk doen waar jij je goed bij voelt, maar het over slaan van maaltijden is niet verstandig. Het is namelijk erg belangrijk om je bloedsuiker spiegel en hormonen zo stabiel mogelijk te houden en hiervoor is een evenwichtig eetpatroon noodzakelijk. 

Ook is het verstandig eten te kiezen dat goed vult, dit voorkomt namelijk eetbuien of hongeraanvallen die je tijdens je menstruatie kan hebben. Zorg voor maaltijden die veel groenten en voldoende eiwitten en vetten bevatten, hierop houd je het lang vol.

3. Slaap goed

Vaak slaap je slecht tijdens je menstruatie, dit komt doordat er veranderingen in je hormonen zijn. Ook maken de buikkrampen het ’s nachts niet makkelijker. Maar hoe moeilijk het ook is, is goed slapen wel heel erg belangrijk en brengt het veel voordelen met zich mee, ook als het om je menstruatie gaat.

Rond dezelfde tijd op bed gaan is zeker een tip om beter te slapen, zo creëer je namelijk een ritme. Ook is je slaaphouding heel erg belangrijk, zo is de foetus houding ideaal voor wanneer je je menstruatie hebt. Je ligt dan namelijk in een positie die de druk op je buikspieren afneemt. Probeer zeker niet op je buik te slapen, want als je op je buik ligt ontstaat er meer druk op de baarmoeder en wordt het bloed er als het ware uitgeperst, wat weer zorgt voor krampen.

4. Beweeg

Het liefst lig je onder een dekentje de hele dag te netflixen, begrijpelijk! Toch is het beter om af en toe iets te doen. Als je bijvoorbeeld gaat sporten maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je je gelukkig voelt, dat de pijn verminderd, dat je lekkerder in je vel zit en je minder last hebt van stemmingswisselingen. 

Heb je geen energie om naar de sportschool te gaan of om buiten een rondje te gaan rennen? Dan is yoga een prima oplossing! Yoga zorgt namelijk voor een betere bloeddoorstroming en zorgt voor ontspanning in het lijf.

5. Een orgasme

Je kan dus op verschillende manieren menstruatiepijn verminderen en een orgasme krijgen is daar één van. Het stofje endorfine komt namelijk niet alleen vrij wanneer je sport, maar ook wanneer je een orgasme hebt. Hierdoor ervaar je minder stress en verminderen je menstruatiekrampen. Ook zorgt een orgasme ervoor dat de spieren zich aanspannen in je baarmoeder waardoor de pijn wordt verlicht.

Het kan misschien wat bloederig worden, want er is meestal meer bloedverlies tijdens een orgasme dan bij de rest van je menstruatieperiode. Dit komt omdat een orgasme het stimuleert om bloed en weefsel af te stoten. Hierdoor kan de duur van je menstruatie wel verkort worden, nog een voordeel dus!

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.