lotties-period-dragons-den

Lotties Period Underwear bij Dragons’ Den

‘Hé, ken ik dat ondergoed niet ergens van?’ Inderdaad, maandag 9 mei heb je Lotties Period Underwear voorbij zien komen bij Dragons’ Den. De founder Anneloes Nieuwenhuijse en marketing specialist Mariëlle Pietersen stonden oog in oog met de dragons om het menstruatie ondergoed van Lotties te pitchen. We nemen je mee in het avontuur.

Pitchen voor Dragons’ Den

Dragons’ Den is een realityprogramma waarin startende ondernemers pitchen voor een vijfkoppige jury van potentiële investeerders. De dragons: Pieter Schoen, Won Yip, Shawn Harris, Manon van Essen en Bas Witvoet. Na de vijfminuut durende pitch branden de dragons los met vlijmscherpe vragen en kan het onderhandelen over investeringen beginnen. Het kan ook zo zijn dat de dragons weinig potentie zien in het bedrijf en allemaal niet willen investeren. Erg spannend dus.

Het nieuwe seizoen van Dragons’ Den is sinds 18 april 2022 te streamen via ViaPlay. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering.

menstruatie ondergoed dragons den

Menstruatie ondergoed bij Dragons’ Den

In januari dit jaar kreeg Lotties Period-founder Anneloes misschien wel het leukste telefoontje van haar professionele leven. Ze mocht haar menstruatie ondergoed startup gaan pitchen bij Dragons’ Den! “Als groot fan van het programma werd ik wild van enthousiasme toen ik werd gebeld”, vertelt Anneloes. “Pitchen voor deze ondernemers zag ik als een grote kans.” Naast veel enthousiasme waren er natuurlijk ook de zenuwen. Op televisie pitchen voor de dragons is niet zomaar iets. “Het pitchen was erg buiten onze comfortzone, maar daarom juist erg leuk om te doen.”

Nieuwsgierig naar het menstruatie ondergoed? Neem een kijkje in onze shop.

De opnamedag: koffievlekken en black-out

In maart was het zover, de opnames. Anneloes: “Ik had niet verwacht dat ik dit zo spannend zou vinden. We hadden één kans om de pitch op een enigszins soepele manier neer te zetten.” Gelukkig was Anneloes haar trouwe collega Mariëlle mee. Het begin van de opnamedag verliep echter niet vlekkeloos. Mariëlle: “Toen we in de studio aankwamen werd het opeens allemaal wel heel echt en spannend. We werden gezenderd en hadden nog even tijd om te oefenen en een kopje koffie te drinken in de kleedkamer. Tien minuten voor we opgehaald zouden worden gooit Anneloes een volle kop koffie over haar kleding. Paniek! Met een föhn en een doekje verdwenen de koffievlekken gelukkig bijna helemaal.”

Anneloes en Mariëlle hadden de pitch eindeloos geoefend, maar toch gebeurde de grote nachtmerrie van elke pitcher… een black-out. Anneloes: “We starten voor ons gevoel als een speer, totdat ik richting het einde mijn tekst totaal vergeet. Vreselijk! Gelukkig werd ik door een vraag van Pieter Schoen snel gered.”

De investering!

En dan het moment waar het allemaal om draaide, willen de dragons investeren of niet? “Tot onze grote verbazing hadden alle dragons interesse om te investeren”, vertelt Anneloes. “Ik had dus de luxe om te kiezen. De keuze viel voor Shawn Harris en Pieter Schoen. In onze ogen de perfecte combinatie om Lotties Period naar de volgende stap te brengen. Samen stapten ze in voor 250.000 euro tegen 25% van de aandelen. Kortom een geweldige uitkomst na een enorm leuk en leerzaam traject!”

Bekijk de aflevering Dragons’ Den hier terug.

lotties period dragons den
Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.