blank
Menstruatie Musthaves
Menstruatie_ondergoed_Lotties_Period

Menstruatie Musthaves

Bij de een voelt de menstruatie als een opluchting, de ander ziet het meer als een last. Elke maand menstrueren betekent gemiddeld 34 dagen in een jaar een menstruatie. Aardig wat als je het zo bekijkt. Maak het dus zo comfortabel mogelijk voor jezelf en neem geen genoegen met PMS-klachten. Wij hebben onze menstruatie musthaves voor jou verzameld, want een pijnlijke menstruatie kan bijna iedereen met wat slimme trucjes verlichten.

Satisfying – Luchtdrukvibrator

Er is iets waarvan bewezen is dat het menstruatiepijn verlicht. Orgasmes! Wanneer je een orgasme krijgt, laat je lichaam een uitbarsting van endorfines vrij, ook wel bekend als ‘feel-good’ hormonen. Deze hormonen werken als een natuurlijke pijnstiller en verhogen je pijntolerantie. Je kan de pijn verlichten met je eigen natuurlijke medicijnen! En wat werkt er nou beter dan de welbekende luchtdrukvibrator? Wij zijn fan!

Als een vis in het water – Omega-3

Het lichaam maakt hormonen aan uit onder andere vetten. Een gezond vetpercentage is daarom van belang. Eigenlijk gaat het allemaal om de balans. Dat wil zeggen voldoende omega 3-vetzuren ten opzichte van omega 6-vetzuren. Zijn je hormonen uit balans dan kunnen menstruatieklachten het gevolg zijn. Genoeg gezonde vetzuren verbetert de afgifte van hormonen door vetweefsel. Om goede hormonen aan te kunnen maken heeft je lichaam dus behoefte aan gezonde vetten. Zet de zalm, noten en avocado’s dus maar op je boodschappenlijstje want deze zijn essentieel.

Even opwarmen – Kersenpit

We hebben het hier in een eerder artikel ook eens over gehad en toen werd al duidelijk dat warmte niet alleen een fijn gevoel of een placebo-effect geeft. Warmte geeft namelijk wel degelijk verlicht aan menstruatiepijn. Een kersenpitje in je buik gaat je menstruatieperiode daarom een stuk beter maken. Het pitje kun je gemakkelijk opwarmen in de magnetron. De pitjes masseren en de warmte verlicht de pijn. En het is een veiliger alternatief dan een kruik. Een echte musthave!

Let’s massage – Olie

Een massage kan je menstruatiepijn behoorlijk verminderen. Een goede buikmassage zorgt voor een versnelde bloedsomloop en het neemt de spanning in je buik weg. Dit werkt het best als je de onderbuik masseert op de plaats waar je baarmoeder en eierstokken zitten. Smeer je buik in met een warme olie, denk hierbij aan Lavendel, Berken Arnica of Rozenolie. Druk zachtjes en wrijf in cirkeltjes over je onderbuik. Leg beide duimen op je navel en vorm een driehoek. Waar je pinken zitten, bevinden zich de eierstokken en tussen de andere vingers bevindt zich de baarmoeder. De eventuele kramp zal snel verminderen.

Spill the tea – Kamillethee

Hoewel het geen direct effect lijkt te hebben op menstruatiekrampen, kan het wel helpen om beter te slapen en vermoeidheid te verminderen. Bovendien bleek uit een onderzoek onder meer dan 1000 universiteitsstudenten dat een slechte slaapkwaliteit verband hield met menstruatieproblemen. In een kleine studie namen 118 personen 3 keer per dag 250 mg kamille in, vanaf de week voor hun menstruatie tot het begin van hun volgende menstruatie. Het innemen van de kamille resulteerde in minder menstruatiebloedingen.

Luister naar je lichaam – Pak een boek

En ten slotte, neem je rust. Het is echter ook heel normaal dat je meer behoefte hebt aan rust, aan tijd voor jezelf en ruimte voor reflectie. Als je dat niet doet, dan zorgt je lijf ervoor dat je je rust neemt, door je te dwingen bijvoorbeeld door heftige krampen en rugpijn. Baarmoeder eigenaren zijn cyclisch van aard. Dat betekent dat je je gedurende je menstruatiecyclus in iedere fase anders voelt en dat ook je energieniveau in iedere fase anders is. Iedere dag even actief, even energiek en opgewekt zijn, dat kan helemaal niet. Luister naar je lichaam en de boodschappen die het geeft. Pak een boek, je kamillethee en de kersenpit er maar bij en neem een momentje voor jezelf.

Ahealthylife, Pazzox

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.