Duurzaam met Lotties

Eerlijk voor mens en milieu

Wij streven ernaar de menstruatiemarkt comfortabeler, eerlijker én duurzamer te maken.

Lenzing Modal

Lenzing Modal

Bij Lotties staat duurzaamheid hoog in het vaandel, we zijn dan ook constant op zoek naar manieren om op dit gebied te innoveren. Voor onze nieuwe lijn hebben wij afscheid genomen van ons vertrouwde bamboetextiel en worden vanaf nu onze onderbroeken gemaakt van de nóg duurzamere stof Lenzing Modal. Maar niet gevreesd, het draagcomfort van ons ondergoed gaat hier zeker niet mee verloren. De bijnaam van Lenzing Modal is niet voor niets kunstmatig zijde! Modal is een vezel die wordt gemaakt van cellulose uit beukenhout. De kunstmatige vezel wordt met behulp van een speciaal spinproces op basis van natuurlijke grondstoffen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Dit resulteert in een zachte ademende stof zonder onnodige milieubelasting. Modal wordt beschouwd als één van de stoffen van de toekomst en dat snappen wij bij Lotties wel! Modal geeft meer draagcomfort dan andere stoffen, het voelt zeer zacht en glad aan. Daarnaast vervagen de kleuren minder, krimpt het nauwelijks en pilt het niet. Beter voor het milieu, meer draagcomfort en het blijft mooier, een win-win-win dus!

Fabriek

Onze producten worden geproduceerd in een energie neutrale fabriek in Turkije. In deze fabriek wordt alle energie die nodig is voor het productieproces opgewekt uit zonnepanelen. De overige opgewekte energie wordt geschonken aan het lokale energienetwerk.

Naast oog voor het milieu hecht de fabriek ook veel waarde aan eerlijke werkomstandigheden. Dit wordt bevestigd in hun ‘A’ rating van hun BSCI en SMTA (Sedex) certificaten. Alle werknemers verdienen een leefbaar loon en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een gratis lunch en thee op werk.

Duurzaamheid_Lotties_Period_png
blank

Duurzame verpakking

Helaas is het onze ervaring dat mooie duurzame producten vaak in een niet duurzame vorm bij de consument terecht komen. In een verpakking die na het verschepen zijn werk heeft gedaan en in de prullenbak terecht komt. Iets wat niet helemaal past bij een bedrijf als Lotties Period dat het eenmalig gebruik van producten zoveel mogelijk wil voorkomen. Daarom wordt ons ondergoed verpakt in waszakjes gemaakt van organisch katoen. Deze waszakjes zijn uiteraard te gebruiken om je ondergoed in te wassen, en ook om eventueel een extra onderbroek in je tas mee te nemen, super handig dus en geen single-use!

Neutrale verzending

Al onze pakketten worden verstuurd met DHL. De bezorgdienst werkt volop aan verduurzaming. Zo kiezen zij steeds vaker voor groene bezorgopties zoals, elektrisch vervoer en duurzame locaties. Omdat nóg niet alle CO2-uitstoot naar nul gebracht kan worden is DHL begonnen met het GoGreen compensatieprogramma. Met dit programma investeren zij in duurzame projecten. En compenseren ze alle CO2 die zij nog uitstoten. Hierdoor is jouw Lotties bestelling klimaatneutraal.

verzenden
duurzaam menstruatie ondergoed

Happy human, happy planet!

Changing the world with Lotties, one period at a time:

Sustainable.
Comfortable.
No more single-use.
Period.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.