menstruatie ondergoed

5 dingen tijdens de menstruatie die iedereen met een baarmoeder wel herkent

Waar sommige mensen, naast de obvious ongemakken, er bijna geen last van hebben betekent ongesteld zijn voor anderen weer een week van krampen, hoofdpijn en stress… Je menstruatie is zeker niet de meest leuke tijd van de maand! Maar of je nou al langer menstrueert of er pas net mee te maken hebt gekregen, deze 5 dingen komen je vast wel bekend voor.

Hoger libido (of juist het compleet tegenovergestelde)

Heb je de neiging om de eerste de beste persoon te bespringen rond een bepaalde tijd in je menstruatie of wordt je al moe bij alleen het idee van seks? Dat is niet zo vreemd! Bij een menstruatiecyclus vinden er veel hormonale veranderingen plaats. Hierdoor stijgt of neemt je libido juist af in die periode. Daardoor hebben veel mensen vlak voor ze ongesteld worden helemaal geen hoge sexdrive, terwijl ons libido tijdens en na de menstruatie dan weer door het plafond gaat. Tips nodig voor fijne period sex? Je vindt ze op LotteLust.nl!

Ibuprofen is je beste vriend

Krampen, hoofd- en spierpijn, bloating…De een heeft er meer last van dan de ander, maar we zijn het er allemaal over eens dat je menstruatie vervelende klachten met zich meebrengt!

 Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om zelf die klachten te verminderen. Zoals voldoende rust pakken, kamillethee drinken en -jawel- masturberen. Orgasmes helpen tegen de pijn! Mocht dat nou allemaal niet helpen, dan zijn er gelukkig nog pijnstillers die goed werken. Ibuprofen valt onder medicijnencategorie NSAID’s (Non Steroid Anti Inflammatory Drug) en kan helpen om menstruatiepijn tegen te gaan.

Je wordt erg snel emotioneel

Je menstruatie is nog niet eens begonnen en je hebt al het gevoel dat je om álles emotioneel wordt? Geen zorgen, je bent niet de enige. Net zoals bij ons libido hebben de hormonale veranderingen die rond je cyclus plaatsvinden ook invloed op onze stemming. Vooral vlak vóór je menstruatie begint kan het best zijn dat je moodswings een stukje heftiger zijn dan normaal. Opzich niks om je zorgen over te maken en al zeker niet iets om je schuldig over te voelen!

Menstrueren op werk of op school is dé hel

Een hele dag op kantoor of in de collegezaal zitten terwijl je het gevoel hebt elk moment door te kunnen lekken is no one’s idea of a good time, zéker niet op de tweede dag van je menstruatie wanneer je flow het heftigst is. Super begrijpelijk natuurlijk en daarom vinden we het ook helemaal geen schande om je een dagje ziek te melden als het echt te veel wordt. Jij kent je lichaam tenslotte het best!

Welk menstruatie product past het beste bij mij?

Tampons, maandverband, period underwear, menstruatiecups… We hebben allemaal wel een voorkeur. Zoveel opties, zoveel voor- en nadelen! Misschien zweef je nog tussen alle opties of ben je al heilig overtuigd van een bepaald menstruatie product. Dat is niet zo vreemd, want het is natuurlijk best even zoeken naar wat bij jou past (vooral als je pas net bent begonnen met menstrueren!) Twijfel je nog welk menstruatie product de beste match is voor jou? Dit zijn de 9 voordelen van menstruatie ondergoed.  

Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.