Getest: vijf apps om je menstruatie bij te houden
Menstruatie apps om je ongesteldheid en cyclus bij te houden

Getest: vijf apps om je menstruatie bij te houden

De App Store staat vol met menstruatie-apps, maar welke is nou het best? Wij hebben vijf apps getest om je menstruatie bij te houden.

1. FLO

Met de Flo app kun je niet alleen je cyclus en vruchtbaarheid bijhouden, maar ook je zwangerschap. Bovendien kun je elke dag je gewicht, slaap, hoeveelheid water gedronken, seks en libido, stemming, symptomen, afscheiding en extra opmerkingen in de app bijhouden. Als leuke extra’s heeft Flo, ‘secret charts,’ dit zijn fora over menstruatie, seks, gezondheid etcetera. Ook zijn er ‘Health insights,’ artikelen over gezondheid en kun je een toegangscode instellen. Flo is eventueel te synchroniseren met Apple’s gezondheid-app. Een nadeel aan Flo is dat een premium-account €9,99 per maand kost.

Prijs: gratis voor iOS en Android. Biedt wel in-app aankopen.

Taal: Engels.

Beoordeling: ★★★★☆

FLO Menstruatie-app

2. Clover

Met de Clover app houd je gemakkelijk je cyclus en vruchtbaarheid bij. Ook kun je elke dag invullen wat je symptomen waren, hoe je stemming was, of je seks gehad hebt, afscheiding en/of bloedverlies en is er ruimte voor extra opmerkingen. Je kunt een toegangscode instellen en hoeveel dagen voor je menstruatie begint een herinnering wilt krijgen. Er is de mogelijkheid om Clover te synchroniseren met Apple’s gezondheid-app. Clover is een vrij beperkte app en voor extra thema’s betaal je €2,99.

Prijs: gratis voor iOS en Android. Biedt wel in-app aankopen.

Taal: Nederlands.

Beoordeling: ★★☆☆☆

clover menstruatie app

3. CLUE

CLUE is geschikt voor het bijhouden van je cyclus en vruchtbaarheid. Ook bij te houden zijn symptomen, bloedverlies, pijn, emoties, slaap, seks, energie, spijsvertering, haar, huid, ontlasting, temperatuur, gewicht, motivatie, sociaal, activiteiten en anticonceptie. De app ziet er mooi uit en is overzichtelijk. Een leuke extra is de encyclopedie waarin gezondheidstermen op simpele wijze uitgelegd worden. Helaas heb je hier wel een Premium-account voor nodig, á €4,99 per maand.

Prijs: gratis beschikbaar voor iOS en Android. Biedt wel in-app aankopen.

Taal: Engels.

Beoordeling: ★★★★☆

Clue menstruatie app

4. PERIOD.

PERIOD. is een overzichtelijke app voor het tracken van je cyclus en vruchtbaarheid. Ook seks, de anticonceptie pil, temperatuur, afscheiding en vaginaal gevoel kun je in de app bijhouden. Ook leuk aan PERIOD. is het kopje ‘Learn,’ waar je vragen en antwoorden over menstruatie vindt. Een premium-account kost €5,49.

Prijs: gratis beschikbaar voor iOS. Biedt wel in-app aankopen.

Taal: Engels.

Beoordeling: ★★★☆☆

PERIOD. menstruatie app

5. EVE.

Ook met EVE. houd je je cyclus en vruchtbaarheid bij. Daarnaast kun je seks, stemming, libido, symptomen, bloedverlies, afscheiding, sport, eten en drinken tracken met de app. Ook heeft EVE. de ‘Glow Community,’ een forum over onder andere seks en gezondheid, en ‘Recommended,’ waarin tampons, maandverband, seksspeeltjes en vitaminen worden aangeraden. Een groot nadeel aan EVE. is dat de app nogal onoverzichtelijk is. Ook heb je voor volledige werking van de app een Premium-account nodig, dit kost €10,99 per maand.

Prijs: gratis beschikbaar voor iOS en Android. Biedt wel in-app aankopen.

Taal: Engels.

Beoordeling: ★★☆☆☆

EVE menstruatie app
Share this post

There are no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.